Printre primele aspecte pe care un bărbat le observă la o femeie și de ce nu și invers, este sănătatea părului și cât de îngrijit este acesta. Părul spune despre noi mai multe decât credem.

Din toate timpurile, femeile au pus un accent deosebit pe podoaba lor capilară, frumusețea acestuia fiind un avantaj în vederea cuceririi bărbatului ales.

De asemena, în trecut lungimea părului, forma lui și aspectul acestuia era primul indiciu referitor la statutul unei persoane și rolul pe care acesta îl avea în comunitate.

Astfel, fără doar și poate, punem afirma despre păr că reprezintă un element cheie al personalității, un element al frumuseții și, de ce nu, o armă a seducției.

Chiar și bărbații au fost extrem de preocupați de podoaba lor capilară, astfel că momentul în care  începea să le cadă părul era privit ca un moment de castrare, de pierdere a virilității și puterii și cel mai important de pierdere a tinereții.

Vă puteți imagina că inventivitatea femeilor nu a avut limite când a fost vorba de îngrijirea părului lor?De-a lungul timpului s-au folosit soluții care mai de care mai ciudate.

În perioada Renașterii, femeile foloseau un gel de păr ce avea ca ingredient principal seul de șopârlă.

În epoca Elisabetană, când coafarea părului era un întreg act artistic, se folosea din belșug untura. Problema principală a unturii era că mirosul acesteia atrăgea șobolanii și astfel femeile înstărite erau obligate uneori să doarmă cu capul în cuști de metal pentru a-și proteja părul. Ceva îmi spune că de atunci s-au pus bazele ideii că „baba suferă la frumusețe”

Franțuzoaicele au fost și mai creative: ele foloseau în loțiunile de păr măduvă de vită sau grăsime de urs.

Dacă nu v-ați gândit niciodată cum de au fost inventate perucile, ei bine în secolele trecute el au devenit o necesitate datorită prezenței păduchilor. Astfel oamenii își rădeau părul din cap și pentru a nu-și pierde frumusețea purtau zilnic peruci.

Nu mare le-a fost uimirea arheologilor când au descoperit în mormintele femeilor din Egipt truse complexe de machiaj și îngrijire

În ziua de azi beneficiem de o multitudine de tratamente pentru păr și astfel suntem norocoase pentru faptul că nu trebuie să apelăm la „artificii” pentru îngrijirea părului.

Este important să cunoaștem faptul că frumusețea părului provine din interior. Așadar orice este în neregulă cu părul nostru, este un semnal de alarmă pe care organismul ni-l oferă că îi lipsește ceva.

Dacă avem părul uscat, suntem tentate în prima instanță să folosim un produs de păr pentru hidratare. Nu este greșit, dar părul uscat înseamnă în primul rând un organism nehidratat corespunzător. Așadar, dacă părul tău este mai tot timpul uscat, asigură-te că bei minim doi litri de lichide pe zi.

Părul are nevoie de vitamine, minerale și de proteine pentru a-și menține capacitatea de a se regenera zi de zi.Printre vitaminele esențiale pentru păr amintim zincul, fierul și vitamina B. Dacă îți dorești un păr puternic și sănătos este important să știi faptul că există alimente cu un conținut mare în vitamine esențiale pentru păr: somonul, nucile, ouăle, cartof dulci, linte, scoici.